• keurmerk

woensdag 1 juni 2016

Nieuw aanbod jeugzorg: uitstroomtraject


Vanaf vandaag hebben we het aanbod aan zorg van JZB Herfte uitgebreid met uitstroomtrajecten. Het appartement bij onze woning kwam vrij en we zijn stevig aan het klussen geslagen. Van binnen en van buiten is het weer helemaal netjes. We bieden 'uitstroomtrajecten' voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar, op weg naar zelfstandigheid.

De jongere kan zo op eigen benen leren staan en zelf een huishouding voeren. Toch is de begeleiding vlak bij, want het appartement ligt naast het gezinshuis. Het appartement is volledig ingericht en de bewoner kan (bewoners kunnen) alles zelf doen, wassen,koken, kortom de hele huishouding. 

Er zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. De jongere moet zelf gemotiveerd zijn het traject aan te gaan en begeleiding en sturing kunnen en willen accepteren. Verslavingen en middelengebruik zijn contra indicaties (NIX 18), er moet dagbesteding zijn (school of werk), en bij voorkeur beschikt de jongere al over enkele vaardigheden om op zichzelf te kunnen wonen (koken, wassen, omgaan met geld).

We kunnen van geval tot geval bekijken hoe veel begeleiding er nodig is, en dit gaandeweg het traject steeds evalueren. De bedoeling is dat de jongere na een periode van ongeveer een jaar doorstroomt naar volledig zelfstandig wonen.

De eerste bewoner neemt binnenkort haar intrek in het appartement. Ook plaatsing in deze voorziening vindt plaats via Trias Jeugdhulp.

 Nieuwsberichten

dinsdag 6 november 2018

De wethouder Jeugd eet mee

Vandaag at de wethouder van de gemee...

vrijdag 20 oktober 2017

Keurmerk weer binnen

Het is altijd een hele administratie, ma...

donderdag 10 augustus 2017

Vakantie in Sauerland

We zijn weer een week met zijn allen op ...